Etiikkapalkinto 2023 Kurelle

Kuren nuoret yrittäjät edustavat muutosvoimaa, jolla on aito halu muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja taistella pikakulutusta vastaan. He edistävät yritystoiminnallaan vastuullisuutta ja kestävyyttä tarjoamalla eettisesti valmistettuja, kotimaisia laadukkaita ja kestäviä designtuotteita. Valikoimassa on kestävistä materiaaleista tehtyjä tuotteita, joilla on asianmukaiset sertifikaatit ja joissa mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään kierrätys- ja luomumateriaaleja. Tuotemerkkien taustat myös tarkistetaan ennen myyntiin ottamista. Kuren tietoinen valinta on, ettei asiakkaita yllytetä hätäisiin ostopäätöksiin hinta edellä, vaan kannustetaan tietoiseen kulutuskäyttäytymiseen. Kure haluaa tarjota pitkää käyttöikää ja laatua.

 

Tuomaristo arvosti päätöksessään sitä, että eettisyys ja vastuullisuus ovat aitoja arvoja yrityksen ytimessä saakka. Vaikutuksen tekivät myös oululaisesta korkeakoulusta valmistuneiden nuorten rohkeus yrittäjyyteen ja heidän halunsa ja pyrkimyksensä muuttaa maailmaa paremmaksi ja kestävämmäksi. Kuren yrittäjät tekevät työtään selvästi suurella sydämellä ja ympäröivän yhteiskunnan huomioiden

 

”Emma Pakanen, Hannu Laukkanen ja Jenni Santaniemi perustivat Kuren Oulun keskustaan vuonna 2017 opiskellessaan yrittäjyyttä Oamkin Terwa-akatemissa. Kure myy yli 70 suomalaisen brändin vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita. Kurella on myös verkkokauppa. Kuren tukee kotimaisten merkkien asemaa sekä tarjoaa eettisesti ja ekologisesti valmistettuja, kestäviä tuotteita.

Nimi Kure juontaa juurensa englanninkielen sanaan ”cure”, joka tarkoittaa hoitamista ja parantamista. Kure nimeää arvoikseen halun korjata vaateteollisuutta tarjoamalla eettisemmin ja ekologisemmin valmistettuja tuotteita. Kure haluaa parantaa kotimaisten merkkien asemaa ja toiminnallaan tehdä hyvää tukemalla suomalaista osaamista ja yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman. Kure haluaa tarjota vain laadukkaita ja kestäviä tuotteita.”

Etiikkapalkinnon tuomaristossa toimivat:

Jouko Niinimäki, Rehtori, Oulun yliopisto

Ville Aho, Rukakeskus Oy

Jari Tuovinen, Toimitusjohtaja, Oulun Kauppakamari ry

Outi Törmänen, Hallituksen puheenjohtaja, Oulun Kauppaklubi ry

Sanna Ruotsalainen, Hallituksen puheenjohtaja, Oulun Nuorkauppakamari ry

Oulun Kauppaklubi ry myöntää arvoseminaarissa etiikkapalkinnon vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on omalla esimerkillään pitkäjänteisesti edistänyt merkittävällä tavalla eettistä arvomaailmaa omassa yhteisössään tai sen ulkopuolella ja saanut aikaan konkreettisia tuloksia. Palkinnon saajan toiminnan motiivina ei ole ollut pelkästään oman edun tavoittelu lyhyellä tähtäyksellä. Sen tulee kestää henkilöstön, asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan kriittinenkin tarkastelu ja lisäksi toiminnalla on ollut merkittävä alueellinen tai valtakunnallinen vaikutus. Etiikkapalkinto myönnetään Pohjois-Suomen alueella toimiville tahoille. Kiertopalkinto on Oulun Kauppaklubin lahjoittama tervavene lasivitriinissä.